Kako je skupina djece “Svrdonice” provdila vrijeme kod kuće tijekom travnja?

Kako je skupina djece “Svrdonice” provdila vrijeme kod kuće tijekom travnja?

Suradnja odgojitelja DV Konavle, djece i njihovih obitelji u vrijeme epidemije Covid-19 započela je virtualno u mjesecu travnju. Odgojitelji su jednom tjedno putem maila slali raznovrsne aktivnosti za učenje kroz igru, slikovnice na temu koronavirusa – „Bok, ovo je korona virus“, „Dan kada je sve stalo“, „Zapeli smo zajedno“, „Nešto se čudno dogodilo u mom gradu“,  edukativne linkove serijala „Bibi i Luna“, nagrađene animirane filmove „Ježeva kućica“, „Mali leteći medvjedići“.

Virtualno je nastavljen rad na započetim projektima „Dječji pogled na lijepo u prirodi“ u suradnji s prof. A. Balić Šimrak i Mirjanom Bakotić, prof. ped. soc.  s Učiteljske akademije te rad na projektu „Skulptura“ skupine „Svrdonice“, započetom početkom mjeseca listopada 2019. godine.

Prijedlog odgojitelja bio je da se pošalju povratne informacije provedenih aktivnosti kod kuće u obliku fotografija, izjava, crteža koje će poslužiti za vrednovanje odgojno – obrazovnog rada tijekom ovog neočekivanog razdoblja.

Izjave djece i roditelja putem telefona:

Kako sestra M.  šalje svoje radove učiteljici i I. je jedva dočekala da se i njezini radovi šalju odgojiteljicama. I. je jako zanimljivo, a mene motivirate, jer se ja sama ne bih sjetila ovih zadataka. I baš vam hvala za to.

A.G. (majka)

Nekad se osjećam sretno, nedostaje mi vrtić, prijateljica J. i kuhinja. Najviše mi se svidjelo kad sam radila ježa. Pogledala sam crtani pa sam napravila ježa od papira. Tata mi je pomogao napravit ruke za Majčin dan

I. (6 god.)

I. (7. god) je bilo super kad ste joj slale aktivnosti, zabavilo je jer ne ide u vrtić. Radne listiće je sve jako brzo odradila. Nedostaju joj prijatelji. Često spominje Š. .

A.Š. (majka)

D.  fali vrtić. Boji se virusa pa ne bi išla u vrtić jer doma osjeća sigurnost. Čitali smo slikovnice o virusu. Sretna je što se vrtić sjetio djece i što sam slala vama njezine radove. Sinoć smo gledali Ježevu kućicu i svidjelo joj se.

L.T. (majka)

Sve pozitivno o ovom novom načinu rada. Djeca se zabavljaju, rješavaju zadatke i zanimljivo im je. Sve se napravilo što se može, silom prilika.

M.T. (otac)

Napisala sam poruku mami da je volim za Majčin dan nisam joj ništa nacrtala. Sad ćemo nacrtat ježevu kućicu. Nedostaje mi igranje u likovnom centru.

D. (7 god.)

Prije odlaska na posao zadam im što će raditi. Ovaj način rada zaokupio je M. (3. 5 god.) i P. ( 5, 5 god.), imali su obavezu. Imam i vrećicu njihovih radova koje ću vam donijeti. P. je pitala hoću li poslati radove njezinim odgojiteljicama. S. i N. im nedostaju najviše, vidjeli smo se s njima preko videopoziva. M. je skakao od sreće. Fali im igralište ispred vašeg vrtića. P. najviše nedostaje glazbeni centar. Dobila je mikrofon i stalno pjeva. Od aktivnosti koje ste slali, P. se najviše svidjelo rezanje škaricama. Napravili smo skulpturu od kamena i češera na drvenoj dasci koju ćemo donijeti u vrtić.

D.K. (majka)

Riješili smo sve zadatke. M. (5, 8 god.) je sudjelovao u svim aktivnostima. Najviše voli rezanje škaricama, s mamom je čitao slikovnice, a sa mnom je pravio semafor. Razumije da je korona i nigdje ne želi ići. Sve radove ćemo donijeti u vrtić, nadamo se u 9. mjesecu.

M.U. (otac)

Aktivnosti koje smo dobili odlične su, dali ste nam ideju. M. (3, 8 god.) stalno spominje tete, falite joj. Važno joj je što je to od teta. Moram stalno glumiti vas. Sad sam doznala kako vi radite. Čitam slikovnice, malo se zahvalimo prije ručka. Stalno spominje M. i P. . Čitali smo slikovnice, ali ona ne razumije što je virus. Muči je zašto su zatvorene butige i park, pa reče: „Dundo je zatvorio.

I.O. (majka)

Suradnja se nastavlja …

 

Paula-prijatelji-iz-vrtiåa.jpg
Migo-prijatelji-iz-vrtiåa.jpg
Mateo-moja-obitelj.jpg
Irena-dvorac-Bibi-i-Luna.jpg
Irena-usisava-korona-virus.jpg
Doris.jpg
Doris-jeºeva-kuåica.jpg

 

DV Konavle izdvojeni objekt „Marijin dom“

Mješovita skupina „Svrdonice“

Odgojiteljice: Jelena Kulišić,  Marija Mihatović, Sandra Sturica