DV Katićan ”Dupini” – 11.5. – 15.5.2020.

DV Katićan ”Dupini” – 11.5. – 15.5.2020.

Roditeljima su predložene aktivnosti za nastavak rada na projektu „ Ljepota”- gradnja kamanom u njihovom vrtu npr. gumno, puteljak, kućica. Poslali smo im i slikovnicu „Plesna haljina žutog maslačka” u pdf izdanju. Nakon pročitane priče djeca su doživljaj slikovnice prenijela na papir.

Rodteljima su poslane i aktivnosti za tjelesno razgibavanje, link za predstavu „ Ježeva kućica” i mindfulness vježbe.

Djeca i roditelji su bili uzbuđeni što ponovno čuju odgojiteljice i svidjele su im se ponuđene tjedne aktivnosti.

IZJAVE RODITELJA I DJECE:

Bila je uzbuđena radi teme. Tražila je od mene da joj pokažem primjere kućarica i kamenih puteva.

Mama N.A.

Rekla je da će staviti u guvno malo zemlje i lišća. Samoinicijativno je pročitala prvih 11 stranica slikovnice i nakon toga govori: ” Mama, možeš li ti nastaviti?”Kada je poslušala slikovnicu, govori: ” Nacrtat ću maslačak i bubamaru.„

Mama L.B.

Odnio bih cvijeće tetama, ali dat ću ga babi kad ne idem u vrtić.

Dječak M.P.

Ni ja neću gaziti maslačke, ali mogu ih puhati, narasti će novi. Baš je pauk postao dobar. Zašto mi ne možemo na ples cvijeća?

Dječak M.P.

Bas je lijepa priča. Na početku tužna jer je maslačak…smijali su mu se…Kad su ga zgazili u vrtu. Jako je sretan što mu je pauk ispleo tu mrežastu haljinicu. Vidiš kako sam nacrtala da je sretan i smije se zatvorenih oči. Pauk je bio sretan gore na nebu.

Djevojčica T.B.

Ova buba ispod kamena me gadi. Necu taj kamenčić uzet. Kako je bilo dundima teško gradit ovakve velike kuće kad mi se i ova mala “srušiva”. Gumno neću odmah uz kućicu nego malo sa strane. Ođe je ulaz u gumno. Stavit ću ovu granu da izgleda ko pravo stablo.

Djevojčica T.B.

K. je napravio kućicu od kamenčića i nacrtao maslačak. Nedostaje mu vrtić i prijatelji, jedva čeka da opet krene u vrtić.

Mama K.V.

Pripremile odgojiteljice:

Jelena Pećar

Nike Sukno