Aktivnosti skupine “Mješovite jaslice” objekta “Frano Supilo” od 11.5. do 22.5.2020.

Aktivnosti skupine “Mješovite jaslice” objekta “Frano Supilo” od 11.5. do 22.5.2020.

Obzirom da je od 11.05.2020. mali broj djece krenuo u jaslice odgojiteljice koje dva tjedna rade na daljinu započele su komunikaciju putem mail dopisivanja s roditeljima djece koja su doma.

Dječji boravak kod kuće željele smo oplemeniti sadržajima koji će biti razumljivi, zanimljivi i poučni. Stoga smo roditeljima poslale prijedloge raznovrsnih aktivnosti prikladnih za provedbu kod kuće. Nudeći im prijedloge aktivnosti nastojale smo potaknuti  stvaranje ugodnog, vedrog obiteljskog ozračja, pobuditi dječju maštu i kreativnost te osigurati stjecanje određenih znanja i vještina. 

Djeci smo ponudile različite aktivnosti: tjelesne, likovne, istraživačko-spoznajne, stolno-manipulativne te aktivnosti s naglaskom na socio-emocionalnom razvoju.  

Iz pristiglih mailova roditelja doznajemo kako je roditeljima drago što im se obraćamo i da su bili voljni isprobati neke od predloženih aktivnosti što su potkrijepili fotografijama njihove djece.

Igra s konopom

Igra na otvorenom s loptom

Igra s “domaćim” plastelinom

Zahvaljujemo se roditeljima koji su nam poslali fotografije njihovog djeteta u tjednim aktivnostima (11.5. -15.5.2020.). Primjetili smo da ste uz predložene aktivnosti i sami osmislili pokoju aktivnost za Vaše dijete.

Igra s kutijom od jaja

Igra s čepovima od boca

Crtanje pastelama

Crtež vodenim bojama

Za kraj vezan uz predložene aktivnosti u tjednu od 11.05. do 15.05. 2020. evo i jedne izjave:

Drage moje tete,

nedostaje mi igranje s vama i djecom, pa mi je baš drago da se bar ovako možemo družiti. Rado vas spominjemo kako ne bi zaboravo kako je lijepo doći u jaslice.

Vrijeme koje provodim doma sa svojom obitelji isto je jako lijepo i stalno nešto smišljamo. Evo par slikica. Nešto vaših ideja,nešto naših. Vaš M.

Napisala mama I.

Na tragu prošlog tjedna i u prethodnom tjednu (18.05.-22.05.2020.) nastavili smo s ponudom raznovrsnih sadržaja za druženje te kvalitetno provođenje vremena naše djece s roditeljima i obitelji.

Prema pristiglim mailovima zamjećujemo veću zastupljenost aktivnosti na otvorenom:

I nama odraslima ponekad nedostaje hrabrosti za ovakve pothvate…Susret za pamćenje…

Dječak u igri s drvenom igračkom leptira

Naš M.B. isprobava “Puhački nogomet”…

M.B. u istraživačkoj igri: “Pronađi me!”

Dječak M.B. okušao se u pečatiranju iscrtanih oblika s čepom umočenim u temperu.

Uz za jasličare prikladnu aktivnost pečatiranja privukla ih je i aktivnost modeliranja…

V.D. oblikuje mnogoj djeci mio motiv sunca…

S dolaskom proljeća stigle su nam i rumene trešnjice…

Neki su pošli i korak naprijed pa spojili ugodno s korisnim te se okušali u pomaganju pri spravljanju ukusnih zalogajčića:

Gledajući našu M.P. kako vješto manipulira tijestom ne možemo a da se ne zapitamo:” Što je to tako privlačno u toj igri s tijestom ?”

Djeca vole igrati se i opuštati uz tijesto. Igra s tijestom je slobodna bilo da nešto izrađuju ili samo manipuliraju s njime…

Osim dječjih fotografija izdvajamo neke od izjava roditelja:

N. nedostajete 🙂 Još čuva Vašeg djedicu od Božića!
Lp

Mama M.P.

Dobar dan!

Mi smo kod bake na selu pa se igramo s tijestom i pravimo oblike.

Vježbale smo plesanje uz pjesmice, ali se ne da snimati. Nadam se da će sljedeći tjedan biti bolje.

Lijep pozdrav.

Mama N.P.

Drage odgojiteljice,

Izabrali smo neke od predloženih aktivnosti, šaljemo slike.

M. se najviše sviđa aktivnost “Pronađi me”, svaki dan traži da se netko s njim toga igra. Sviđa mu se tražiti skrivene predmete koliko i da on sakrije pa da netko mora pronaći. Iako je posuda s pijeskom stvarno mala on se baš s tim zabavi. Tražili smo puža, lopaticu, kamenje…

Za aktivnost “Puhački nogomet” smo izabrali manju kutijicu jer je kratak stol pa je u veliku kutiju lako pogađao, s manjom se više trudio.

Danas smo i slikali malo. Prvo je točkao srce, oko njega se zabavio, a cvijet je brzo završio.. nije više imao koncentracije.

Pred spavanje čitamo, ali nikad se ne sjetim fotografirati. Inače dane provodimo vanka- biciklo, voda, nogomet, kopanje u pijesku i zemlji- nemam slika, ali potrudit ćemo se za sljedeći tjedan nešto zabilježiti i poslati.

Hvala Vam na trudu!

Pozdrav

Mama S.B.

I tako kako vrijeme odmiče sve više nam nedostaju svakodnevni susreti s djecom. U nadi da ćemo se uskoro sresti u našim jaslicama privodimo kraju našu objavu.

Pohvale svima za uloženi trud i bravo za uključenost roditelja u odgoj njihove djece!

Puno pozdrava djeci i njihovim obiteljima.

Pripremile odgojiteljice: Lidija Dubreta Skurić i  Ivona Novaković