Održan drugi ciklus edukacija „Razvoj likovnosti djece u ranoj i predškolskoj dobi“ u sklopu projekta Otvorimo Južna vrata Lijepe naše

Održan drugi ciklus edukacija „Razvoj likovnosti djece u ranoj i predškolskoj dobi“ u sklopu projekta Otvorimo Južna vrata Lijepe naše

U Dječjem vrtiću Konavle održan je drugi ciklus edukacije odgajatelja pod nazivom „Razvoj likovnosti djece u ranoj i predškolskoj dobi“ čija je tema „Dječji pogled na lijepo u prirodi“. Edukacija se provodi u sklopu projekta „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše“, financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, a koji je usmjeren na unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Izvoditeljice edukacije, prof.dr.art. Antonija Balić Šimrak i prof. Mirjana Bakotić u drugom ciklusu edukacije su polaznicima, među kojima je 28 odgojitelja i 2 stručna suradnika, dodatno osvijestile pristup likovnosti kroz interaktivna predavanja i radionice.

Drugi ciklus održan je 8., 9. i 10 lipnja u prostorima Dječjeg vrtića Konavle. Tijekom navedena tri dana polaznici edukacije su imale priliku izložiti uratke djece o njihovom istraživanju ljepote u prirodi i procesa cjelokupnog likovnog stvaralaštva. Likovni uradci su izrađeni uz pomoć različitih likovnih tehnika. Također, polaznici su se upoznali s pojmovima ”video esej” i ”vizualni esej” te dobili upute o izradi istih. Posljednjeg dana drugog ciklusa polaznici su započeli proces osmišljavanja Storyboard-a za izradu video eseja koje će imati priliku prikazati na posljednjem, trećem, ciklusu edukacije u listopadu 2020. te kojeg svi željno iščekujemo!