“Loptice”

U proteklom tromjesečju, unatoč epidemiološkim mjerama smo se trudile osigurati multidimenzionalni i dinamični proces u kojem smo našom dobrom međusobnom komunikacijom i realizacijom dogovorenih aktivnosti pružile našim „Lopticama“ prostorno materijalno okruženje za ostvarenje svih dobrobiti važnih za njihov zdrav rast i razvoj.
Neke od ostvarenih aktivnosti želimo podijeliti s vama obzirom na limitiranost naše komunikacije zbog pandemije.
– U glazbenom centru smo uz postojeće zvečke i udaraljke formirale zvončiće u D- dur ljestvici i izradile pjesmu „Radujte se narodi“ s notama u boji ponudivši mogućnost sviranja pjesme po notama.

Početak proslave rođendana radimo u krugu gdje je slavljenik centar imaginarnog „sata“, a njegove noge kazaljke koje se pomiču od djeteta do djeteta dok se ne zatvori puni krug i svako dijete izrazi želju za rođendan.

Završni rezultat ukrasne darovne posude i čestitke za Božić koje su djeca odnijela kući a radili su ih u etapama nekoliko dana.

 

Uz projekt „Kamen“ koji je započet lani, a kojega smo nastavili i ove pedagoške godine, potaknuti interesima skupine, paralelno smo počeli provoditi i projekt „Prstićima bez muke do finije motorike“.

Uz naše popularne crtančice i 4 vrste radnih listova, nudile smo i zamjenske aktivnosti za razvoj fine grafomotorike, pa su tako nastale i nastaju divne kreacije…
konavoske kite kojima smo okitili naš bor…svako dijete koje je željelo izradilo je svoj ukras

  • vez iglicom i koncem po juti
  • pravljenje lančića od kolaž papira
  • izrada zvjezdica od glinamola
  • pumpulini od vune
  • pletenje pletenice
  •  lepezaste jelke
  • precrtavanje uzorka pomoću svjetlosnog stola, olovke i papira
  • kombinirane likovne tehnike

               

Govorno izražavanje, povećanje fonda riječi smo poticale svakodnevnim čitanjem ili pričanjem priča i bajki, poticale smo samostalno govorenje pred nama i drugom djecom, dramatizacijama, igrokazima, lutkarskim
predstavama, izmišljanjem stihova na poznatu glazbu, pa je tako nastala i naša „Abeceda“ uz matricu zbora „Bajka“ istoimene pjesme.

 

 Pripremile i realizirale odgojiteljice : Luca Đurišić

                                                                                                           Nike Sukno

                                                                                                        Tanja Novak