Odgojno obrazovni rad vrtića od kuće (1.-3.g.) Cavtat

Odgojno obrazovni rad vrtića od kuće (1.-3.g.) Cavtat

Iako nismo u našim vrtićkim prostorima, ipak se družimo…

 

RAD NA DALJINU(01.03.2021.-05.03.2021.)
ODGOJNA SKUPINA BUBAMARE

U novom radnom tjednu na daljinu odlučile smo se za temu BOJE. Za početak tjedna izradile smo zanimljivu i veselu aktivnost kroz koju će se djeca igrati šareno koristeći likove iz mašte a time učiti boje, razvijati koordinaciju oko-ruka te finu motoriku.

Cilj aktivnosti je da djeca pridružuju određeni predmet određenom liku iste boje.

   

Drugog dana, poslali smo recept za jednu od omiljenih dječjih zabava-plastelin. U našoj odgojnoj skupini koristimo ga često i djeci je uvijek zabavan. Roditeljima smo poslali recept te mali podsjetnik na prednosti igre plastelinom.

Povratne informacije roditelja:

Pozdrav od Karle! Mi smo danas pravili keksiće i malo bojali temperama, a danas smo bili u parkiću, pa na frizuri i poslije smo pravili plastelin po vašem receptu. MAJKA I.O.

 

Aktivnost sa štipaljkama. Izradile smo ježiće te prebojali drvene štipaljke u 4 boje.

Cilj aktivnosti je uočavanje i razlikovanje boja, razvoj mišića palca i kažiprsta, razvoj fine motorike, pažnja i upornost.

   

 

Za kraj tjedna, djecu smo odlučili iznenaditi novim videozapisom, točnije pričom Vuk koji je htio biti druge boje. To je priča o crnom, pomalo mrzovoljnom vuku koji je htio promijeniti svoju boju. Djeca i roditelji su glas odgojiteljice pratili i slikama te su tako mogli ući u pravi svijet mašte te pratiti kroz koje je nevolje vuk prošao dok nije došao do željene boje.

Povratne informacije roditelja:

Gledanje 5 puta uzastopno, na zahtjev publike, dovoljan je komentar majke J.Ć. Sluša i zapamti. Kada postavim pitanje u vezi priče, vidim da zna i pamti. Boje smo svladali, sve ih zna. Plastelin, vodene boje, flomasteri, bojanke…sve je u opticaju svakodnevno. Igra se s tijestom čim nešto pođem napraviti. Majka M.T.

Karla je pogledala i poslušala priču nekoliko puta i mogla bi ona tako po cijeli dan. Crtali smo i bojali vuka. Karli je najljepši šaren. Ova srca na crtežu su za tete. Majka I.O.

Odgojiteljice: Jasenka Mulić i Karmen Koprivica