Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19

Poštovani roditelji,

u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja od 26.8.2021.godine vezanim uz  rad pedagoških ustanova, u svrhu sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 Dječji vrtić Konavle upućuje roditelje u poštivanje epidemioloških mjera.

Roditelji su dužni svako jutro prije dovođenja djeteta u vrtić mjeriti tjelesnu temperaturu djetetu te u slučaju povišene tjelesne temperature  ne smiju dovoditi dijete u vrtić, već se javljaju ravnateljici vrtića i izabranom liječniku (pedijatrici) radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Obavještavamo roditelje/skrbnike:

– da ne dolaze u pratnji djeteta u vrtić ako imaju simptome zarazne bolesti  (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) ili ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19;

– da ne dovode dijete u vrtić ukoliko dijete ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) ili ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19;

– Duže zadržavanje (oko 15 minuta) moguće je primjerice prilikom prilagodbe djeteta na novu sredinu na početku uključivanja u ustanovu, uz predočenje digitalne COVID potvrde.

– U pratnji djeteta  uvijek je samo jedna odrasla osoba.

– Cijelo vrijeme boravka u vrtiću roditelji ili druga osoba u pratnji su dužni nositi zaštitne maske!

– Roditelji ili druga osoba u pratnji djeteta dovodi dijete do garderobe, ne ulazi u skupinu.– Prilikom ulaska u vrtić roditelji obavezno moraju dezinficirati ruke i preći zaštitnu barijeru.

– Održavati fizički razmak od najmanje 1,5 metar u odnosu na druge osobe u Vrtiću.

– Što kraće se zadržavati u vrtiću.

Mjere HZJZ I Ministarstva znanosti i obrazovanja za suzbijanje i sprječavanje bolesti Covid-19 možete pročitati na ovom linku :Upute-za-sprječavanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-predškolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-škola-u-školskoj-godini-2021.-2022.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab