Završio ciklus radionica za očeve „Klub očeva Rastimo zajedno“

Završio ciklus radionica za očeve „Klub očeva Rastimo zajedno“

U četvrtak 26.11.2021. uspješno je završio još jedan ciklus radionica samo za očeve pod nazivom „Klub očeva Rastimo zajedno“ u Dječjem vrtiću Konavle.  Ovaj je ciklus radionica okupio 9 očeva, ali i njihove partnerice i djecu! Voditeljice su bile Tena Erceg, psihologinja i Jelena Kulišić, odgojiteljica savjetnica.

Očevi su sudjelovali na 4 radionice na kojima se razgovaralo o ulozi očeva u ranom djetinjstvu s obzirom na spoznaju da očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaj u prvim godinama djetetovog života daju jedinstveni doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju kao i o temama vezanim za njihovo roditeljstvo.

Osim radionica na kojima su sudjelovali samo očevi organizirana je i radionica na koju su očevi poveli svoju djecu i zajednički sudjelovali u pripremljenim zabavnim aktivnostima.

Kao novina ovoga ciklusa je i radionica organizirana za partnerice/supruge uključenih očeva. Na radionicu „O očevima i majkama“ pozvane su samo partnerice/supruge pri čemu se razgovaralo o ulozi oca u ranom djetinjstvu, o utjecaju stajališta okoline na uključivanje očeva u brigu o djetetu i stvaranje odnosa s djetetom kao i o različitosti u ostvarivanju odgojnih ciljeva majki i očeva te važnosti međusobnog uvažavanja i razumijevanja partnera/roditelja.

Na samome kraju programa, organizirali smo i radionicu za odgojitelje i stručnjake našega Vrtića pod nazivom „Zašto su očevi važni?“ s ciljem osvještavanja važnosti očeve uloge od najranijh dana djetetova života.

Za sve informacije o sudjelovanju u „Klubu očeva“ (samo za očeve) ili radionicama „Rastimo zajedno“ (za majke i očeve) možete se javiti psihologinji vrtića na e-mail tena.erceg1@gmail.com, a više o samim radionicama i načinima rada možete saznati na web stranici www.rastimozajedno.hr.