Poziv roditeljima na radionice Rastimo zajedno i mi

Poziv roditeljima na radionice Rastimo zajedno i mi

Obiteljski centar Dubrovnik započinje s novim ciklusom programa Rastimo zajedno i mi. Program je namijenjen roditeljima koji podižu djecu u zahtjevnijim okolnostima koje otežavaju roditeljstvo i zadovoljavanje potreba njihove djece predškolske dobi. U programu sudjeluju i roditelji i djeca!

Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima: razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu, doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu.

Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima: o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

Istovremeno djeca u poticajnom okruženju kroz vođene aktivnosti i slobodnu igru stječu: osnovne vještine suočavanja sa stresom, vještine rasterećenja i ublažavanja prisutnih briga, sposobnosti primanja i pružanja podrške.

Program radionica s roditeljima i djecom “Rastimo zajedno i mi” sastoji se od petnaest jednoipolsatnih konceptualno i tematski povezanih radionica (paralelno za roditelje i za djecu), uz pola sata zajedničkih aktivnosti roditelja i djece na kraju svake radionice.

Na radionicama sudjeluje 4-10 roditelja, a koristite se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti.

Na radionicama s djecom sudjeluje 4-10 djece, a glavni oblik rada je igra – strukturirana i slobodna. Učenje kroz igru uključuje prigodne pjesmice, igračke, materijale i aktivnosti u pokretu te neke rutine.

Više o programu https://www.rastimozajedno.hr/rastimo-zajedno-i-mi/o-radionicama-rastimo-zajedno-i-mi/.

Prijave za sudjelovanje na 020 414729; 020 414737 ili putem e-maila:  Anita.Milanovic@socskrb.hr; Luksa.Vragolov@socskrb.hr