ODRŽAN TJEDAN OČEVA 2022.

ODRŽAN TJEDAN OČEVA 2022.

U tjednu od 14. do 18. ožujka 2022. u Dječjem vrtiću Konavle obilježio se Dan očeva (19.3.2022.) i to Tjednom očeva! U sklopu Tjedna proveli smo različite aktivnosti:

U srijedu, 16. ožujka održalo se stručno usavršavanje za odgojitelje i stručne suradnike vrtića na temu „Zašto su očevi važni”, u suradnji s Dječjim vrtićem Pahuljica (Rab) putem Zoom aplikacije. Predavanje su održale Tena Erceg, psihologinja i Vedrana Domaćinović Pičuljan, prof. ped., a primjere dobre prakse izlažu odgojiteljica B. Matahlija (DV Pahuljica, Rab) te odgojiteljica savjetnica J. Kulišić i odgojiteljica mentorica M. Mihatović (DV Konavle, Cavtat). Skupu je prisustvovalo 50 sudionika.

U petak 18. ožujka održalo se on line predavanje za sve zainteresirane na temu „Zašto su očevi važni?”, a održala ga je Tena Erceg, psihologinja. Na predavanju je sudjelovalo 25 roditelja, a posebno veseli činjenica kako su osim roditelja iz našega kraja na predavanju sudjelovali i roditelji iz Vinkovaca, Čakovca, Zadra…

Dan očeva se obilježio i različitim aktivnostima s djecom u odgojno-obrazovnim skupinama našeg Vrtića, a kako je to izgledalo pogledajte u nastavku:

Skupina-1-3-godine-Cavtat_Bojanje-cestitki (N. Đurković, J. Meszaros, L. Miljanić)

Skupina 4-9 godina Cavtat_Izrada prigodnih čestitiki (A. Bušković, R. Miloglav)

Skupina 5 g – do polaska u OŠ_Cavtat_Izrada poklona i anketa (J. Butijer, L. Gledj, P. Obad)

Skupina 5 g – do polaska u OŠ_Gruda dom_Izrada čestitiki (M. Brajević, A. Cvjetković, Lj. Grmoljez, A. Obradović)

Skupina 5 do polaska u OŠ:_Gruda dom_Dječak izrađuje film o tati (M. Brajević, A. Cvjetković, Lj. Grmoljez, A. Obradović)

Skupina 4 g do polaska u OŠ_Katićan_Otac čita slikovnicu Miš lavljeg srca (L. Đurišić, N. Sukno, L. Potrebica) .jpg

Osim spomenutoga, o aktivnostima u sklopu Tjedna, ali i o samom radu s očevima tijekom godine govorili su psihologinja Tena Erceg i otac Zoran Ateljević izravnim javljanjem u emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“.