Brali smo masline!

Brali smo masline!

Skupina „Svrdonice“ iz Marijinog doma 14. listopada  posjetili su maslinik obitelji Skvrce na Pločicama.

Kako je bilo pogledajte i pročitajte u nastavku:

Niko S: „Najbolje mi je bilo kad sam mami ubro puno cvijeća pod maslinama i kad samo se lovili u igri sladoledara i ono kad sam gledao punoglavce u bari“.

 

Luna: „Išli smo brati masline i tamo smo jeli narančina, grožđa i šipaka, bili smo i gore na groblju i vozili se na kamiončiću.“

 

Luka: „Meni je najbolje bilo kad smo brali masline, trčali i penjali se na stablo. Išli smo i gledali stablo kruške i kućicu od kamena“.

 

Migo: „Igrali smo se, a najviše mi se svidjelo kad smo se penjali na stablo i na kućericu i kad smo brali masline i kad smo šetali“.

 

Petra: Žaba u lokvi.

 

Dora: autobus

 

Orsat: „Najdraže mi je bilo brati masline.uživao sam u penjanju i skakanju s kućerice i svi smo se poredu penjali“.

 

Miše: „Luka, Niko i ja na kućerici. Niko se prvi popeo.“

 

Dora: Lokva

 

Sara: „Migo i Niko su se penjali po drvu. Brali smo masline a onda smo išli brat kruške ali ih nije bilo, bilo je nad barom i vilin konjic, a to je jako rijetka životinja i nisam je nikad prije vidjela, ovo mi je prvi put. Kućica od kamena u koju smo ulazili bilo je u njoj mračno i bili smo malo na krovu od te male kućerice.“

 

Mia: „Dobro je bilo, bacala sam kamene u žabe na vodi. Ušla sam u kućicu i brali smo masline“.

Mara: „Najviše mi se svidjelo branje maslina, nabrali smo puno. Penjala sam se na kućicu i vozila na bijelom autu od Nikovog tate. I bila sam sretna što sam bila s mamom“.

Ža: „Bio je Levijin rođendan i pjevali smo pjesmu palačinke“.

Ante: „Masline su bile pune i mi smo ih brali. Najviše sam se igrao sa Migom“.

Petra: „Bilo je lijepo, svidilo mi se najviše kad smo se vozili u autobusu i svidjelo mi se kad su se Dora i oni vozili u autu od Nika, a i na groblju je bilo lijepo“.