Olimpijski festival dječjih vrtića 2024. godine

Olimpijski festival dječjih vrtića 2024. godine

U utorak, 21. svibnja 2024. godine, održan je 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije na kojem je sudjelovalo 40 predškolaca iz Dječjeg vrtića Konavle.

Događaj je ovo koji se tradicionalno održava, promiče sport među djecom, a ujedno prijateljstvo, nova poznanstva, razumijevanje različitosti, nenasilje te natjecanje u fair play ozračju. Natjecanje je održano u Župi dubrovačkoj, a nastupilo je 14 dječjih vrtića. Nakon svečanog mimohoda i otvaranja Olimpijskog festivala podizanjem olimpijske zastave na jarbol, krenulo je natjecanje po kategorijama.

Naši predškolci odmjerili su snage u različitim disciplinama atletike (trčanje 50m, štafeta, skok u dalj te bacanje loptice), u nogometu te sportskom poligonu – vrtko. U vrtić smo se vratili sa zlatnom medaljom Lane Dimnić u kategoriji skok u dalj, zlatnom medaljom Manuela Rodića u kategoriji trčanje 50m te medaljom zlatnog sjaja naših nogometaša. Pobjedu na 20. Olimpijskom festivalu obranio je Dječji vrtić Župa dubrovačka, a domaćinstvo je za dogodine dodijeljeno Dječjem vrtiću Konavle.