Dječji vrtić i jaslice Cavtat

Dječji vrtić i jaslice Cavtat smješten je u cavtatskom naselju Mećajac. U pedagoškoj godini 2019./2020. objekt ima 3 jaslične skupine, 1 mješovitu jasničnu i vrtićnu skupinu i 4 vrtićnih skupina. S južne strane zgrade 4 su natkrivene terase. Dvorana za tjelesni odgoj je već godinama prenamijenjena za boravak djece. U ovome objektu je do jeseni 2017.  godine bila smještena uprava Ustanove, koja je zbog potrebe za dodatnim prostima za boravak djece izmještena. Uredi uprave su izmješteni u prostore koji pripadaju Osnovnoj školi Cavtat, a nalaze se u dvorištu između Dječjeg vrtića i jaslica Cavtat i Osnovne škole Cavtat. Osim navedenih prostora, vrtić ima centralna skladišta te centralnu kuhinju u kojoj se pripravlja ručak za Dječji vrtić i jaslice Cavtat i njegov izdvojeni prostor Marijinom domu u staroj jezgri Cavtata, za Dječji vrtić “Katićan” u Čilipima i njegov izdvojeni prostor u zgradi “Frano Supilo” u Čilipima, za izdvojeni prostor u Pridvorju koji pripada Dječjem vrtiću i jaslicama Gruda.

Dječje igralište je ograđeno metalnom ogradom prema cesti te dijelom žičanom ogradom prema šumi. Neograđeni je dio između vrtićkog i školskog prostora. Opremljeno je penjalicom koju je donirao Klub roditelja nedonoščadi „Palčić“ te spravom Komplet igralište Karlo, financiranom iz sredstava vrtića, a antistresnu podlogu ispod sprave je donirala Zračna luka Dubrovnik.

 

Prostor Marijin dom u Cavtatu je izdvojeni objekt Dječjeg vrtića i jaslica Cavtat. Smješten je u staroj jezgri Cavtata i sadrži: na katu kuće – četiri međusobno povezane prostorije za boravak djece, ograđenu terasu za igru djece, a u prizemlju blagovaonicu za djecu, priručnu kuhinju za pripremu doručka i užine i raspodjelu ručka, garderobu za osoblje te garderobu za djecu. U pedagoškoj godini 2019./2020. ima 2 mješovite vrtićne skupine. U sklopu unajmljenog objekta ne postoji dječje igralište pa se koristi prostor s igralištem u neposrednoj blizini objekta.