Dječji vrtić i jaslice Gruda

Dječji vrtić i jaslice Gruda jednoetažni je objekt s tri prostorije za boravak djece (jedna jaslična i dvije vrtićne skupine) s odgovarajućim sanitarijama, garderobama te natkrivenim i otvorenim prostorima za igru. Ovaj objekt ide u rekonstrukciju i nadogradnju pa su djeca izmještena u nove prostore Doma za stare i nemoćne na Grudi. Prostori za dvije skupine starije vrtićne dobi u Domu za starije i nemoćne na Grudi sadrže: dvije prostorije za boravak djece sa sanitarnim čvorovima i garderobama, priručnu kuhinju, garderoba i sanitarije za osoblje te radna soba za odgojitelje.

Izdvojeni prostor Dječji vrtić Gruda 1 je obiteljska kamena kuća prilagođena potrebama predškolske djelatnosti. Na katu kuće je soba za dnevni boravak djece, hodnik s garderobom za djecu, sanitarni čvor za djecu, sanitarni čvor za osoblje, garderoba za odgojitelje i priručna kuhinju za prigotavljanje doručka i užine te prihvat ručka koji  se doprema iz  vrtića Cavtat. Prizemlje se sastoji od jedne prostorije sa sanitarnim čvorom za djecu, sanitarnim čvorom za odgojitelje i garderobe za djecu.  Dio zajedničke terase odvojen je metalnom ogradom za potrebe aktivnosti skupine i sigurnosti za djecu. Oba su prostora opremljena nužnom opremom i potrebnom didaktikom. Prostor za igru na otvorenom smješten je u dvorištu kuće, a cijelo dvorište kuće ograđeno je metalnom ogradom. Dvorište je opremljeno spravama: vrtuljak, penjalica i njihalicom.

Izdvojeni objekt Dječji vrtić i jaslice Pridvorje uređen je na katu Područne škole u Pridvorju. Sastoje se od dvije skupine, hodnika koji služi i kao garderoba, sanitarnog čvora za djecu, sanitarnog čvora za zaposlene, kuhinje za pripremu doručka i užine te prihvat ručka koji se sprema u centralnoj kuhinji u Cavtatu. Prostor je opremljen potrebnom opremom i didaktikom. Prostor za igru na zraku osiguran je ispred zgrade na  igralištu kojeg je uredio naš Osnivač te zadovoljava potrebe djece za igrom i ispunjava sigurnosne uvjete.