Obilježavanje Dana europskog broja 112 u vrtiću Gruda Dom

Obilježavanje Dana europskog broja 112 u vrtiću Gruda Dom

Protekli tjedan u vrtiću  Gruda Dom se proveo niz  aktivnosti na temu hitnih službi ( policija, vatrogasaci, hitna medicinska služba). Djeca su saznala čemu služi broj 112 i kada  je neodgodiva potreba za pozivom tog jedinstvenog broja. Kroz likovne aktivnosti djeca su se upoznala s važnim zanimanjima vatrogasac, policajac i liječnik.

2. veljače 2024. g. u prijepodnevnim satima djeca su u pratnji odgojiteljica Ane Obradović, Margite Pulić i pomoćnika u radu s djecom Marijom Kušelj posjetila novootvoreni Vatrogasni dom na Grudi.

Vatrogasci su djeci opisali svoj radni dan te im objasnili kada i zašto trebaju izaći na teren. Djeca su se upoznala  i s voznim parkom  i raznovrsnom opremom. Najveće oduševljenje izazvali su zvučni alarmi koji obavještavaju vatrogasce o sljedećoj akciji u pozivnom centru te glasne sirene na vatrogasnom kamionu.

 

   

Nastavljajući aktivnosti,  u posjet su nam stigli policajci iz Policijske postaje Gruda. Djeca su se tako upoznala s rekvizitima koje policajci koriste u svome radu. Najviše su ih oduševile lisice, policijska palica i motorola.

      

U sklopu aktivnosti obilježavanja 112 sobu dnevnog boravka obogatili smo novim centrom – ambulantom.

Djeca svakodnevno donose prazne bočice lijekova, kutije prve pomoći te ostale medicinske potrepštine potrebne za simboličku igru.