Zoom i u našoj ustanovi

Zoom i u našoj ustanovi

S obzirom na potrebe održavanja roditeljskih i individualnih sastanaka, edukacija, stručnih skupova te ostalih okupljanja na daljinu, odnedavno i naša ustanova ima mogućnost korištenja Zoom aplikacije u te svrhe.

U četvrtak, 10.2.2022. održana je radionica na daljinu o korištenju aplikacije Zoom za odgojitelje i stručnjake našeg vrtića pod nazivom „Zoom radionica o korištenju Zoom-a“. Voditeljice su bile stručne suradnice, psihologinja Tena Erceg i fonetičarka Lucia Paula Deranja, a sudjelovalo je šesnaest odgojiteljica i jedna stručna suradnica.

Ova radionica imala je za cilj upoznati se s aplikacijom Zoom, funkcijama i upotrebom iste, isprobati pokretanje Zoom sastanka i alata koje aplikacija nudi te se upoznati s koracima potrebnim za organizaciju i vođenje Zoom sastanka u našoj ustanovi. Sudionice radionice imale su priliku okušati se u korištenju ove aplikacije kao “host”, odnosno “organizator” sastanka te isprobati sve potrebne funkcije Zoom-a kako bi se pripremile za samostalno vođenje sastanaka na daljinu.

Iako se svi nadamo da ćemo se što prije vratiti većim okupljanjima, sastancima i druženjima uživo, svakako je olakotna okolnost što sada možemo i na daljinu održavati sve aktivnosti potrebne za što bolje funkcioniranje vrtića i u ovim izazovnim vremenima.